Download onze brochure
Download onze prijslijst
Bel voor meer informatie:
Tel. 088 - 888 7 444

Kweekperiode

Het samenvoegen van de as van uw dierbare met een boom

Unieke kweekmethode voor uw herinneringsboom

Tijdens de kweekperiode staat de boom bij ons op de Plantage. Dit is een apart gedeelte naast de overdekte binnentuin. De boom krijgt hier de tijd om in het natuurlijk groeiproces de voedingselementen uit de as te gebruiken. Dit proces duurt ongeveer negen maanden, maar is afhankelijk in welke periode de samenvoeging heeft plaatsgevonden.

 

Door middel van een unieke kweekmethode zorgen wij dat er geen voedingselementen van de as kunnen uitspoelen en dus verloren zouden gaan. Dit is een vrij intensieve manier van kweken, maar geeft de nabestaanden de garantie dat de boom ook daadwerkelijk de voedingsstoffen heeft opgenomen.

 

Volledige garantie tijdens de kweekperiode

In 2006 heb ik TNO opdracht gegeven om te onderzoeken welke voedingsstoffen en hoeveel daarvan in humane as aanwezig is.

Zowel de hoofdelementen als sporenelementen die een boom nodig heeft om te leven en te groeien is in een dusdanige hoeveelheid aanwezig dat we niet alle as kunnen gebruiken.

Om deze reden kunnen we u dan ook volledige garantie geven mocht het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan met de boom.

Tevens geeft dit de mogelijkheid om meerdere bomen te kweken van 1 persoon.

Gedurende de kweekperiode staat de boom onder dagelijkse begeleiding van onze groenspecialist.

 

Gereed om te planten

Wanneer de boom aantoonbaar de voedingsstoffen heeft opgenomen uit de as kan deze geplant worden op de gewenste eindbestemming. Dit kan zijn ergens midden in een natuurgebied, een park of in uw eigen tuin.

Graag begeleiden en adviseren wij u in een geschikte keuze om een mooie eindbestemming te kiezen.


Wilt u meer informatie? Bel ons op tel. 088 - 888 7 444 of stuur ons een e-mail.