Blog

Bekijk onze brochure Tarieven

'Karakter is als een boom en reputatie als zijn schaduw. De schaduw is wat we erover denken, maar de boom is de werkelijkheid' - Abraham Lincoln

Mijn Boom -= Een levende herinnering
'Karakter is als een boom en reputatie als zijn schaduw. De schaduw is wat we erover denken, maar de boom is de werkelijkheid' - Abraham Lincoln

Een levende herinnering aan een overleden dierbare.
Hoe vindt je de juiste boom, die past bij jouw dierbare? Is het de vorm van de grillige takken en stam van de Eik die passen bij zijn of haar karakter of zijn het dan juist de zijdezachte bladeren van de Fluweelboom?


Van oudsher dragen bomen veel symbolieke waarden met zich mee. Ver voor de jaartelling begon droegen volkeren mythische, geneeskrachtige en goddelijke waardes toe aan bomen. Bekende volkeren die dit deden waren de Kelten en de Germanen.

Volgens de Keltische Boomkalender wordt je karakter bepaald door de betreffende boom die in je geboorteperiode heerst. Hier kan je lezen welke boom heerst over jouw geboortedag of die van je dierbare.

 

De intense beleving van het ontkiemen van het blad in het voorjaar na een koude winter is bijzonder om van dichtbij mee te maken. Zeker als je de boom van jouw dierbare bezoekt op een van de eerste mooie voorjaarsdagen. Nog kleurrijker is het ontvouwen van de bloemknoppen bij veel boomsoorten.

 

Krentenboompje

Vooral fruitbomen hebben een mooie bloemkleur. (Sier)appels en (sier)kersen zijn misschien wel de bekendste bloeiers in het voorjaar. Deze boomsoorten kunnen over het algemeen niet in natuurgebieden geplant worden omdat ze van oudsher niet in onze bossen thuishoren. Je bent dan al snel aangewezen op landgoederen, parken of de eigen tuin. Een bloeiende boom (heester), die vaker wel toegestaan is omdat deze verwilderd voorkomt in onze natuur, is het Krentenboompje. Een mooie witte en rijke bloei wordt gevolgd door besjes in de zomer die gegeten worden door de vogels en het jaar wordt afgesloten met een bijzonder mooie herfstverkleuring. Alle jaargetijden zijn zichtbaar aanwezig.

 

Voor sommige mensen is de boomsoort ondergeschikt aan de locatie. “Hij, zij of juist wij wandelden graag in dat gebied” horen we vaak. De eigenaar of beheerder bepaalt dan welke boomsoorten welkom zijn.

 

Een paar reacties van nabestaanden:

“…in juni heb ik samen met de kinderen een rode beuk geplant, een mooie sterke boom (zo was Niels)
… een afspraak gemaakt om Niels zijn boom te planten op het landgoed van Natuurmonumenten van Beeckestijn in Velsen. Dit bos was ons zo dierbaar, Niels hield van de natuur en het bos waar wij vaak wandelden met de honden en kleinkind. Nu kan de boom groeien, en als ik met de honden loop ga ik ernaar toe, ik pak de boom, het is goed. Naast Niels is mijn gereserveerde plek, en als ik er niet meer mag zijn, sta ik naast Niels”.


“Hoe meer hij erover nadacht des te vaker zei hij ‘dat wil ik, een mooie boom met bloemen’. Toen het heel erg slecht ging met Wim heeft hij thuis een boom uitgezocht. Een Japanse Sierkers met wit/roze bloemetjes. In de beschrijving stond dat deze boom voor de levenscyclus staat. ‘Nou zei Wim, mooier kan niet!”

 

Wat je er ook over denkt…

…de boom en jouw beleving daarbij is de werkelijkheid!


Deel dit artikel:


Lees ook:

Wij doen uitsluitend aan biologische bestrijding - 11-05-2022

Je laatste rustplaats in je eigen tuin? - 12-02-2022

Mijn Boom in de laatste levensfase - 08-09-2021

Hoe bomen met elkaar praten - 24-05-2021

Een afscheid of een nieuw begin? - 08-11-2020

De Lente komt eraan - 28-06-2020

Waarom een herinneringsboom bij Mijn Boom en niet in een Biologische urn of kartonnen koker met een zaadje... - 24-04-2020

'Hoewel een boom hoog kan groeien, keren de vallende bladeren terug naar de wortels' - spreekwoord in Maleisië - 25-10-2019

Mijn Boom plant herinneringsbomen voor overledenen op een
door u gewenste locatie in Nederland

Neem gerust contact op voor meer informatie over deze unieke asbestemming.

Contact