Blog

Bekijk onze brochure Tarieven

Waarom een herinneringsboom bij Mijn Boom en niet in een Biologische urn of kartonnen koker met een zaadje...

Mijn Boom -= Een levende herinnering
Waarom een herinneringsboom bij Mijn Boom en niet in een Biologische urn of kartonnen koker met een zaadje...

Het is mogelijk om op verschillende manieren een dierbare te herdenken bij een mooie boom. Geen enkele manier is beter of mooier dan de andere. Het gaat erom welk gevoel u als nabestaande erbij heeft. 

Het is wel van belang te weten en te beseffen wat u werkelijk kunt verwachten! Lees in dit artikel hoe het samenvoegen van as met een boom nauw luistert en daarom professionele verzorging nodig heeft in plaats van een doe-het-zelf-pakket.


Bij Mijn Boom kweken we herinneringsbomen waarbij we beginnen met een boom van gemiddeld 10 jaar oud en ca. 3 meter hoog.

Wij hebben TNO de vruchtbaarheid van humane as laten onderzoeken en gezamenlijk met TNO een kweekwijze ontwikkeld waarbij we kunnen garanderen dat de voedingsstoffen uit de as opgenomen worden door de boom. Dit resulteerde in een kweekwijze waarbij er geen uitspoeling van de voedingsstoffen kan plaatsvinden voor een periode van ongeveer 9 maanden.

 

Daarnaast is uit dat onderzoek naar voren gekomen dat humane as dermate vruchtbaar is, dat wij niet alle as kunnen gebruiken omdat er anders een schadelijke hoeveelheid voedingszouten bij de boom aanwezig zijn. Dit komt vrij nauwkeurig en wij kunnen per boom exact berekenen hoeveel as er bij de betreffende boom toegevoegd kan worden.

 

Omgekeerde osmose

Als er teveel as wordt gebruikt zie je snel verbrandingsverschijnselen bij de boom ontstaan door omgekeerde osmose door teveel aan voedingsstoffen. Het voedingszoutgehalte in de grond is hoger dan in de boom en het vocht wordt uit cellen in de boom gezogen.

Dit gebeurt dus al bij sterke en gezonde bomen van ruim drie meter hoog met een kleine hoeveelheid teveel aan as. Wat zou er volgens u dus gebeuren als je een zaadje of een zaailing (boompje van 1 jaar oud) zou planten in de volledige hoeveelheid van de as?

Het zaadje zou dus enkel kunnen ontkiemen en groeien als alle voedingsstoffen zijn uitgespoeld in de grond door een paar flinke regenbuien.

 

Wanneer je iemand kan herdenken bij een jonge boom van 3 meter hoog heb je gelijk iets om vast te pakken, aan te raken, naar op te kijken en tegen aan te leunen. Direct de mooie bloesem zien ontluiken in het voorjaar en genieten van de jaargetijden en seizoensveranderingen.

 

Om een voorbeeld te geven; gemiddeld 1 op de 1000 eikels of beukennootjes ontkiemt in het voorjaar tot een zaailing en 1 op de 10.000 eikels of beukennootjes groeien op tot een volwassen boom. Zou dit voor u een geruststellende kans zijn om van uw dierbare een mooie herinneringsboom te kweken?

 

Volledige garantie

Omdat wij niet alle as kunnen gebruiken, kunnen wij volledige garantie bieden. Mocht de boom om welke reden dan ook niet aanslaan (en deze kans is zeer klein), krijgt de familie een nieuwe boom met de overgebleven as.

 

Sommige mensen die nog niet echt beseffen op welke wijze wij de bomen begeleiden in het groeiproces vinden de prijs aan de hoge kant. Gelukkig begrijpen de meeste mensen direct waar de prijs op gebaseerd is als ze horen van de dagelijkse persoonlijke verzorging gedurende ca. 9 maanden van de boom.

 

Mocht u nog twijfels hebben, dan bent u altijd welkom om zelf een kijkje te nemen op de Plantage en te zien met welke zorg en begeleiding wij de bomen kweken.

 

Mijn Boom

Betrokken, persoonlijk, betrouwbaar en deskundig


Deel dit artikel:


Lees ook:

Wij doen uitsluitend aan biologische bestrijding - 11-05-2022

Je laatste rustplaats in je eigen tuin? - 12-02-2022

Mijn Boom in de laatste levensfase - 08-09-2021

Hoe bomen met elkaar praten - 24-05-2021

Een afscheid of een nieuw begin? - 08-11-2020

De Lente komt eraan - 28-06-2020

'Karakter is als een boom en reputatie als zijn schaduw. De schaduw is wat we erover denken, maar de boom is de werkelijkheid' - Abraham Lincoln - 10-01-2020

'Hoewel een boom hoog kan groeien, keren de vallende bladeren terug naar de wortels' - spreekwoord in Maleisië - 25-10-2019

Mijn Boom plant herinneringsbomen voor overledenen op een
door u gewenste locatie in Nederland

Neem gerust contact op voor meer informatie over deze unieke asbestemming.

Contact