Ervaringen

Bekijk onze brochure Tarieven

'Het was een memorabele dag'

De begeleiding, de service, de zorg het was een memorabele dag dankzij Danny.
Geweldig om leven terug te mogen geven aan onze aarde door het planten van een boom met voor ons deze emotionele waarde.
Dit zal ook mijn laatste wens worden ❤️

 

Joyce Reumerman
15 oktober 2020

'De ceremonie vond in een ontspannen sfeer en zonder enige tijdsdruk plaats'

Mijn ouders hadden mij opgedragen, dat als zij beiden zouden zijn overleden dat de as van hun beiden samengevoegd moesten worden en bij een nieuw te planten boom moesten worden gevoegd. De reden van deze daad was, ze wilden dat de door hun beide gebruikte zuurstof en geproduceerde stikstof hierdoor enigszins zou worden gecompenseerd.

 

Na enig zoeken kwamen wij uit bij Danny van Ramshorst, eigenaar van “Mijn Boom”. gevestigd aan het Nieuwveens Jaagpad 46a 2441 EK te Nieuwveen. Dit bedrijf wilde en kon aan de wens van mijn ouders voldoen, Uit het hierna plaatsgevonden kennismakingsgesprek, zonder enige tijdsdruk, bleek ons dat er veel mogelijk was m.b.t boom- en struiksoorten.

 

Na twee weken heeft op een zeer mooie warme zondagmorgen de ceremonie in de kweekkas van Mijn Boom plaatsgevonden. De ontvangst was zeer prettig en ontspannen. Danny legde de gasten onder het genot van koffie met gebak de werkwijze en in verband met de aanwezigheid van een achterkleinkind op een heel begrijpelijke wijze uit, namelijk er zou die dag een boom geplant worden voor opa en oma en die zou voorzien worden van voeding

 

Danny voegde hierna de as van beide ouders bij elkaar en woog een bepaalde hoeveelheid af, Hij vertelde ons, dat de as over de aarde kon worden verspreid, wat het achterkleinkind zich geen twee keer liet zeggen en door hem zeer deskundig werd gedaan. Nadat de as over de aarde was gestrooid werd deze door de aanwezige familie en achterkleinkind gezamenlijk door de aarde gemengd.

 

Hierna werd een kleine hoeveelheid aarde in de aanwezige kokospot gedaan, waarna de boom door de aanwezige kleinkinderen en achterkleinzoon in de kokospot werd geplaatst. De overgebleven gemengde aarde werd door de achterkleinzoon rondom de boom gedaan en hierna kreeg de boom ook door hem een hoeveelheid water.

 

Deze handelingen werden liefdevol gecoördineerd door Danny en met veel plezier en liefde door de achterkleinzoon gedaan, Het achterkleinkind had voor grote opa en oma een tekening gemaakt die hij met zijn vader in de boom heeft gehangen.

 

De boom blijft nu tot eind 2021 in de kas staan. De aanwezige familieleden vonden dat de ceremonie in een ontspannen sfeer en zonder enige tijdsdruk had plaatsgevonden en werd als prettig ervaren. Danny: nogmaals de complimenten voor de perfecte ceremonie. De boom is nu in jouw verzorgende handen en we zien elkaar volgend jaar bij de plantdag van de boom.

 

Pierre Kalf

13 juni 2020

'Onze levensboom'

We zijn heel erg tevreden hoe het hele traject bij Mijn Boom gelopen is. Van het kiezen van een boomsoort en plek tot het opkweken en uiteindelijk planten van de boom. Danny begeleidt het allemaal met zorg, persoonlijke aandacht en respect.

 

Nu staat onze boom in een openbaar park waar we een prachtige herinneringsplek aan hebben. Als we zo terugkijken op de kosten lijkt het in eerste instantie niet goedkoop. Maar als we zien wat een aantal jaren grafrechten had gekost, valt het reuze mee. En dit geeft ons een ‘altijd’ blijvende, stille herinneringsplek. Daarbij schenken we een boom aan de natuur, waar ook de beheerders van het park blij mee zijn.

 

Onze ouders gaan nu samen op in een boom. Op een plek in Haarlem waar ze zelf graag kwamen. Een betere afsluiting van dit proces kunnen we ons niet voorstellen. Ook namens mijn zussen en broer hartelijk dank.

 


Ron Emmerik
Haarlem, 22 oktober 2019

'Fijn gevoel dat de boom van onze moeder dichtbij is'

Na het overlijden van onze lieve moeder, besloten we dat het heel mooi zou zijn om haar as te verwerken in een boom. We zijn toen langs geweest bij Danny van Ramshorst van Mijn Boom.

 

We werden hartelijk ontvangen en hadden een fijn gesprek en werden geadviseerd over welke boom we het beste konden nemen. We hebben toen een afspraak gemaakt voor de samenvoeging. Het was een hele mooie ceremonie. Danny deed het fantastisch!

 

Ook ongeveer een jaar later, toen we de boom gingen planten met familie en Danny gaf dat een heel fijn gevoel dat de boom van onze moeder dichtbij is en we een plekje hebben om naar toe te gaan.

 

Voor degene die dit stukje op de website lezen, zouden wij zeggen: doen!

 

Nogmaals heel hartelijk bedankt, Danny. Je bent er geknipt voor!

 

Hartelijke groeten van ons,

 

Yvonne van Waarde

11-10-2018

'Heel integer en het gaf ons een warm gevoel'

Beste Danny,

 

Graag wil ik nogmaals onze dankbaarheid uitspreken over de manier waarop jij de samenvoegingsceremonie hebt geïnitieerd. Wij vonden het heel integer en het gaf ons een "warm" gevoel hoe jij je medeleven en compassie toonde.

 

Nogmaals dank en tot ziens, in ieder geval bij de herplaatsing in Haarzuilens of zoveel eerder.

 

Met vriendelijke groet, ook namens mijn familie,

 

E. W.

27-02-2018

'Ik heb een mooie plaats om naar toe te gaan en weer even bij hem te zijn!'

Een bijzonder moment!

 

Mijn maatje waarmee ik bijna 40 jaar van mijn leven heb gedeeld, heeft helaas de strijd verloren tegen die vreselijke ziekte! Twee jaar hebben we samen gevochten maar na het bericht dat de tumoren ook op zijn hersenstam zaten, was het binnen twee weken gebeurd. We hadden het samen wel gehad over hoe hij zijn uitvaart voor zich zag en wat hij wilde, begraven of cremeren.

 

Hij liet dat echter aan mij over want hij zei, jij moet doen waar jij je goed bij voelt. Wil je iets om naar toe te gaan of niet? Ik heb nooit iets gehad met begraafplaatsen, grafstenen of urnen maar cremeren staat wel vast voor mij. Maar wat dan, wil je toch iets tastbaars om naar toe te gaan of strooi je de as uit? Ik wist niet goed wat ik wilde! Tot ik hoorde over de mogelijkheid om met de as een boom op te kweken!

 

Na wat speurwerk op het internet kwamen we bij Mijn Boom uit en wat ben ik daar dankbaar voor! Mijn zus en ik kwamen er voor een eerste gesprek en hadden er gelijk een heel goed gevoel over. De bevlogenheid waarmee Danny, de eigenaar, erover sprak zei ons genoeg. De uitleg was zeer uitgebreid en duidelijk en voor ons stond vast dat Willem een nieuw leven zou gaan krijgen als grote, stoere boom!

 

De ceremonie was een hele emotionele, indrukwekkende en onvergetelijke gebeurtenis. Het benodigde as heb ik zelf afgewogen, vermengd met de aarde en vervolgens de boom erin gezet.

 

Eerst vond ik dat nogal eng maar toen ik er mee bezig was, voelde ik me ook weer erg dichtbij hem! Het idee dat mijn lieve echtgenoot voortleeft als Amerikaanse Eik geeft mij heel veel troost.

 

Het verdriet en gemis blijven immens groot maar over een aantal maanden zal de boom worden gepland in een natuurgebied en dan heb ik een mooie plaats om naar toe te gaan en weer even bij hem te zijn!

 

Monique Bor

5-3-2017

'We waren er diep door ontroerd.'

Winterlinde

 

Dank je wel Danny, voor de mooie en verzorgde wijze waarop jij met ons donderdag de twee winterlinden hebt geplant. We waren er diep door ontroerd.

 

Ook door je mooie gedicht dat ik op de website nu lees. Ja, daar moet ik ook door huilen. Dank je wel!

 

Kino Jansonius

'Het klopt, het is goed.'

Beste Danny,

 

We willen je laten weten dat we afgelopen zaterdag intens hebben beleefd als een vanzelfsprekende bestemming voor de as van Michel, mijn man en de vader van Berk en Skip.

 

De ontspannen, niet beladen sfeer… De ruimte om het een eigen invulling te geven… Het gemak waarop die invulling vorm krijgt… Het klopt, het is goed.

 

We zijn ruim vier jaar op zoek geweest naar de juiste bestemming voor de as van Michel. Die hebben we als gezin gevonden en inmiddels deels beleefd.

 

Misschien heb je nog iets aan de volgende ervaring. Mijn schoonouders wilden een deel van de as maar dat strookte niet met onze gevoelens. We hebben ze een verslag van de ceremonie gestuurd en een aantal foto’s. Inmiddels hebben ze ons laten weten na het lezen van het verslag en het zien van de foto’s een goed gevoel hebben bij de bestemming. De foto’s spreken boekdelen, "Het is mooi zo".

 

In het voorjaar zijn ze weer even in Nederland en dan willen ze graag komen kijken naar de Zomereik. Mijn tweelingzus Birgitte heeft foto’s gemaakt van de ‘bestemming’. Ik zou me kunnen voorstellen dat ze iets kunnen bijdragen aan jouw site. Daarom stuur ik je er een aantal. Mocht je op de site ruimte hebben voor ervaringen van cliënten, dan mag deze positieve ervaring erbij.

 

Nogmaals dank voor de wijze waarop je ons deze bijzondere gebeurtenis hebt laten beleven,

 

Groet,

 

Caroline van der Zwaan , Berk en Skip

'Nu kan de boom groeien en als ik met de honden loop ga ik ernaar toe. Ik pak de boom, het is goed.'

Beste Danny,

 

Zoals beloofd een klein verhaal; Op 26 februari 2011,is mijn lieve man Niels overleden. Na zijn crematie speelde alsmaar door mijn hoofd: wat wil ik met zijn asresten? Een urnen tuin, nee, uitstrooien, nee, zoeken maar… Ik heb contact opgenomen met Danny, een afspraak gemaakt, bij de plantage aangekomen wist ik meteen dat mijn keus goed was. Wat een rust, ik heb meteen alles in orde gemaakt.

 

In juni heb ik samen met de kinderen een rode beuk geplant, een mooie sterk boom (zo was Niels). De ceremonie was zo rustig en ik heb met op de achtergrond Niels zijn lievelingslied de ceremonie uitgevoerd.

 

Op 23 december 2011, ben ik met alle kinderen en een kleindochter van 3 op de open dag geweest, het moest geen feest zijn maar een moment om een kaars te branden en aan de overledene te denken. Het was geweldig en wat mooi om te zien hoe de boom was gegroeid.

 

Met Danny de afspraak gemaakt om op 8 maart 2012 Niels zijn boom te planten op het landgoed van Natuurmonumenten van Beekenstein in Velsen. Dit bos was ons zo dierbaar, Niels hield van de natuur en het bos waar wij vaak wandelden met de honden en kleinkind. Nu kan de boom groeien en als ik met de honden loop ga ik ernaar toe. Ik pak de boom, het is goed.

 

Naast Niels zijn boom staat een groene beuk, dit is mijn gereserveerde plek, het is op dezelfde dag geplant. Ook deze mag groeien en als ik er niet meer mag zijn, sta ik naast Niels.

 

Danny jij heb mij geholpen met dit mooie idee om mijn verlies te verwerken, bedankt hiervoor.

 

Groet,

 

Sue Simister

21 juni 2012

'Dit voelde voor mij als een laatste wil van Wim en daar mocht ik aan meedoen.'

Lieve mensen,

 

Toen we hoorden dat Wim niet meer beter zou worden na een lange weg van ziekenhuis, knokken, hoop en vrees, vertelde Wim mij dat de verpleger een eigen bedrijf had met zijn zwager.

 

Nieuwsgierig als hij was vroeg Wim wat voor een bedrijf dat dan was en hij zei dat dat voor huisdieren was die dood zijn gegaan. Na de crematie van het dier kunnen we met de as een struik laten groeien want deze as is heel vruchtbaar. Deze struik kan dan in de tuin of in een pot als herinnering.

‘Oh', zei Wim, 'dat is mooi! Hebben jullie ook niet zoiets voor mensen’? 'Ja', zei hij, maar daar gaat mijn zwager over. ‘Nou', zei Wim, 'dat wil ik eigenlijk ook wel’.

 

De verpleger zei dat hij daar maar eerst even goed over moest gaan nadenken. Hoe meer hij erover nadacht des te vaker zei hij ‘dat wil ik, een mooie boom met bloemen’. Toen het heel erg slecht ging met Wim heeft hij thuis een boom uitgezocht. Een Japanse Sierkers met wit/roze bloemetjes. In de beschrijving stond dat deze boom voor de levenscyclus staat. ‘Nou', zei Wim, 'mooier kan niet!'

Wim is inmiddels overleden.

 

We namen de urn met as mee naar de plantage alwaar we nog een lekkere kop koffie dronken op Wim, want dat vond hij zo lekker. De sfeer op de plantage was heel vredig. Toen is de as afgewogen en vermengd met de aarde zodat dit in verhouding met de boom de juiste hoeveelheid was. Het afwegen en mengen hebben we (mijn zoon, schoondochter, kleinzoon en ik) zelf gedaan.

 

Als vraag kreeg ik: vindt je het niet verdrietig? Maar nee, dit voelde voor mij als een laatste wil van Wim en daar mocht ik aan meedoen. Toen de boom met genoeg aarde in de pot stond hebben ze hem naar een ander gedeelte gebracht waar hij kan groeien en als de tijd daar is, en de boom goed is gegroeid wordt de boom overgebracht naar zijn eigen plekje op de Nieuwe Ooster in Amsterdam. Dan kan ik af en toe naar de boom gaan en even met hem kletsen.

 

Dus geen steen of urn, maar een levende boom. Het verdriet van hem missen blijft altijd, maar zoiets moois als met die boom is heel bijzonder. Mijn Wim was ook heel bijzonder.

 

Loekie

Met dank aan Danny van Ramshorst voor dit idee en de uitvoering hiervan.

'Het was natuurlijk emotioneel, maar heel mooi.'

Dag Danny,

 

Omdat jij zo geweldig met ons meegeleefd hebt de afgelopen tijd, willen we je ook even laten delen in de "mooie" afloop van onze onderneming. Het "boompje van Joost" heeft de reis prima overleefd en is de volgende dag (5 augustus) door 16 naaste familieleden in Fumay geplant (helemaal volgens jouw duidelijke instructie), in het zicht van zijn "kampvuur".

 

Het was natuurlijk emotioneel, maar heel mooi. Na afloop champagne (volgens zijn wens), een kampvuur en een bbq. Namens ons allemaal willen wij je van harte bedanken voor je inzet en je goede zorgen. Het kon niet beter! We wensen je heel veel succes met je bedrijf. Dat kan volgens ons niet uitblijven met iemand als jij aan het hoofd!

 

Fam. de Vlieger

Mijn Boom plant herinneringsbomen voor overledenen op een
door u gewenste locatie in Nederland

Neem gerust contact op voor meer informatie over onze herinneringsbomen.

Contact