Boom planten

Bekijk onze brochure Tarieven
In een ceremonie voegen wij de herinneringboom samen met de as van uw dierbare.

Boom planten voor uw dierbare

Voordat wij de boom planten voor uw dierbare, komt deze eerst bij ons op de plantage. Mijn Boom heeft een unieke kweekmethode voor uw herinneringsboom. Onze Plantage is een apart gedeelte naast de overdekte binnentuin. De boom krijgt hier de tijd om in het natuurlijke groeiproces de voedingselementen uit de as te gebruiken. Dit proces duurt ongeveer negen maanden en is afhankelijk van de periode waarin de samenvoeging heeft plaatsgevonden. Onze kweekmethode zorgt ervoor dat er geen voedingselementen van de as kunnen uitspoelen. Deze vrij intensieve manier van kweken garandeert de nabestaanden dat de boom alle voedingsstoffen heeft opgenomen, voordat wij de boom planten voor de overledene.

 

Volledige garantie na de kweekperiode

In 2006 heeft Mijn Boom aan TNO opdracht gegeven om te onderzoeken welke voedingsstoffen en hoeveel daarvan in humane as aanwezig is. Zowel de hoofdelementen als sporenelementen die een boom nodig heeft om te leven en te groeien, is in een dusdanige hoeveelheid aanwezig dat we niet alle as kunnen gebruiken. Om deze reden kunnen wij u volledige garantie geven, mocht het om welke reden ook niet goed gaan met de boom. Tevens geeft dit de mogelijkheid om meerdere bomen te kweken van één persoon. Gedurende de kweekperiode staat de boom onder dagelijkse begeleiding van onze groenspecialist.

 

De as die overblijft, kan worden mee geplant bij het uitplanten van de boom. Hiervoor gebruiken wij de door ons speciaal ontwikkelde voedingscapsules van Return in Green. Zo kunnen wij ook jaren na het planten garantie bieden.

Herinneringsboom planten
Herinneringsboom planten
Herinneringsboom planten
Herinneringsboom planten
Herinneringsboom planten

Plantlocaties

Verspreid over Nederland hebben we vele plantlocaties in natuurgebieden, landgoederen, parken en begraafplaatsen. Dit kan zijn bij een natuurorganisatie, een van de landschappen, gemeentes of particuliere landgoedeigenaren.

Wij zoeken specifiek voor u naar een mooie en geschikte locatie bij u in de buurt of juist een plek waar uw dierbare graag kwam. Er zijn twee routes mogelijk. Als u al een gewenste boomsoort in gedachten heeft, kunnen wij uitzoeken waar deze boom welkom is. Bij een inheemse boomsoort als de Eik, Beuk, Linde, Berk etc is dit makkelijker als dat u kiest voor een niet inheemse boomsoort.

 

De andere mogelijkheid is dat u aangeeft in welk gebied of welke plaats in Nederland u de boom het liefst geplant heeft. Dan gaan wij op zoek naar een mooie locatie in de regio bij een van bovengenoemde instellingen. Zij geven dan aan welke boomsoorten welkom zijn en wij kunnen u dan adviseren en begeleiden in het maken van de juiste keuze.

 

Bij beide mogelijkheden is het wel belangrijk dat u voor toestemming op de plantlocatie zorgt.

 

Een ander hele mooie mogelijkheid is het planten van de boom in de eigen tuin. Hoe mooi zou de wetenschap zijn dat als je komt te overlijden, je een laatste rustplaats krijgt in je eigen tuin. Een tuin die je misschien wel zelf aangelegd of ontworpen hebt. De tuin waar je altijd heerlijk tot rust kwam in het hectische leven dat we veelal leiden. De tuin waar je je kinderen liefdevol hebt zien opgroeien en waar je mooie momenten hebt beleefd met vrienden. Een persoonlijkere plek om een te zijn met de natuur en toch thuis te zijn is bijna niet denkbaar.

 

Wat ook voorkomt is dat mensen 'tijdelijk' de boom thuis willen. De reden kan zijn dat er nog thuiswonende kinderen zijn of mensen gewoonweg de tijd willen nemen om er klaar voor te zijn de boom zijn 'vrijheid' te geven ergens in de natuur. De boom wordt dan op een speciale manier ingegraven in een bak in de tuin. Zo heeft de boom de voordelen van het planten in de volle grond, maar is de boom ook na vele jaren nog te verplanten naar een nieuw huis bij verhuizing of naar een natuurgebied.

Mijn Boom plant herinneringsbomen voor overledenen op een
door u gewenste locatie in Nederland

Neem gerust contact op voor meer informatie over deze unieke asbestemming.

Contact